LEMVIG

LEMVIG

woensdag 28 december 2011

Jongens miniemen groeten het thuisfront

LN min J tegen Slagelse basket uit Denemarken 28/12 13u15 match 2
Na ons eten ietsje te snel te hebben moeten verorberen, door de lange wachtrij, stonden we gelaarsd en gespoord klaar in de Gymnasiahallen om 13u.
Wij namen een blitzstart, Robin D. opende met een shot, Jonas, Robin G. en Jens volgden en lieten op het scorebord een 4 -8 noteren. Het spreekwoord “goed begonnen is half gewonnen” was spijtig genoeg niet voor onze Nilaboys van toepassing. De tegenstanders waren een pak groter en kwamen stilaan in de match, stelden zich op in een zone-verdediging en de onzen kregen het lastig…rust 19-10
De 2e helft begonnen we met goede moed, Jo opende en in defense konden we passen onderscheppen, stealen, afblokken, …maar Robin G. kreeg zijn 4e persoonlijke fout aangesmeerd en ook Jens moest met zijn 3 fouten opletten. Toch bleven de onzen ervoor knokken, zo hevig dat Jonas even moest pauzeren met een kuitkramp, maar de tegenstanders waren te sterk, eindstand 36-24. Proficiat aan Tobias, de 2 Robinnen, Jens, Jo, Jonas, Benjamin en de scoutende Ellen.

LN min J tegen Moabit uit Duitsland 28/12 match 3
19.15u HET moment van de waarheid: de miniemen jongens moesten matchen op het “center court”, het veld waar veeeeeeeele supporters kunnen staan/zitten,… een super beleving voor onze miniemen! Tijdens de rust van de vorige match begon onze opwarming al OP het plein en de volgende 15’ naast het plein, stramme spieren, krampen, moeheid, het moest er allemaal uitJ.
Aangemoedigd door de hele Nila-Lyra clan, en dat waren er heeeeeeel veel – zaaaalig, startten we onze 1e helft heel behoorlijk! Indien de onzen zouden winnen tracteerde Ellen op pizza, dus go-miniemen- go!!
We konden scoren à volonté, de defense stond er en onze jongens kregen een boost!! Ruststand 16-13 in ons voordeel
In de 2e helft begon de vermoeidheid wat te wegen, iedereen kon uiteindelijk scoren maar Robin G., Benjamin en Jonas kregen last van kuitkrampen. We doen genoeg vervangingen zodat iedereen kon rusten … nog 2’ te gaan en gelijke stand… refs fluiten een aantal persoonlijke fouten (met doelpogingen) zonder vrije worpen, en een aantal fouten die in onze ogen geen fouten zijn (Jo wordt geramd, Benjamin krijgt de volle laag,…). Easy baskets worden gemist, de vermoeidheid is niet te schatten… Jonas zit met 4 fouten de laatse 6’ op de bank en Jens “zakt” door zijn knie en wordt door de ref van het plein gedragen!! … we blijven knokken en knokken, in die laatste minuten hebben de Duitsers net iets meer “geluk” dan wij, wij verliezenspijtig genoeg … maar ongeloofljk moedig, wat een gretigheid!! 28-22 is de eindstand, proficiat jongens, ik ben fier op jullie!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten