LEMVIG

LEMVIG

dinsdag 15 november 2011

11.11.11 dames LyraNila 3 - bbc Sint-Katelijne Waver B

Tot begin vorige week zag het er naar uit dat deze match niet kon doorgaan en evt moest uitgesteld worden naar latere datum, gezien het feit dat door één of ander misverstand de zaal in Katelijne dubbel geboekt was, met een belangrijk internationaal tennis-event.
Van uitstel komt echter alleen maar afstel, en na enig overleg konden we toch nog de match laten doorgaan, weliswaar niet in SKW, maar in onze Nijlense sporthal.
Katelijne-Waver B, veruit de sterkste ploeg in onze reeks, en mag ik even aanstippen, zoek je naar de A-ploeg, ja dan moet je gewoon bij Eerste Nationale zien. Van hun 8 eerste matchen scoorden zij er in 7 meer dan 90 punten, en was het kleinste verschil met de tegenstand 47 punten.
Men zou zich kunnen afvragen hoe zulk een ploeg in tweede provinciale verzeilt, 'k ben er zeker van dat onze dames 2 in eerste provinciale, zelfs onze eerste ploeg in landelijke er ook zeer danig hun werk mee zouden hebben.
Dat het een stevige verliesmatch zou worden, stond dus al eigenlijk buiten kijf. Coach Lode had als wishfull streefdoel gesteld te proberen met minder dan 50 punten verschil te verliezen.
Het begin van de eerste quarter was schitterend, onze dames waren allerminst onder de indruk, en konden toch een hele tijd gelijke tred houden met de tegenstandsters. Een time-out bij Katelijne zette klaarblijkelijk dan toch enige orde op zaken, en vanaf toen konden ze ook vlotter uitloop. Het klasseverschil was in die mate wel duidelijk, Katelijne liet meer de bal het werk doen, schakelden daarmede ook sneller over van verdediging naar aanval, en hun afwerkingpercentage was dan ook veel hoger dan het onze. Niet dat onze dames zich zomaar als makke schaapjes naar de slachtbank lieten leiden, de inzet en de strijdlust waren goed, en af en toe lieten ze ook wel eens een mooi staaltje zien.
Lange tijd hebben we het verschil tussen 20-30 punten kunnen houden, op het laatste was echter bij de meesten van ons het vat af, en konden de leidsters hun voorsprong toch nog verder uitbouwen.
Eindstand was uiteindelijk 39-85, en ok, weliswaar een stevige verliesmatch, maar kunnen we toch een stuk fier zijn onze jeugdige ploeg. Niet alleen werd het verschil beperkt tot minder dan 50 punten verlies, maar onze meisjes zorgden ook ervoor dat met 85 punten, Katelijne hun laagste score tot hiertoe haalden, en met een eigen score van 39 punten toch ook niet echt ondermaats bleven in deze toch moeilijke match.
We verliezen hiermede wel een plaatsje in het klassement, en schuiven van 7 naar 8 op 14 , maar volgende match thuis zaterdag 19.11 tegen Campina Dessel Retie biedt toch weer heel wat perspectieven, en hopelijk een volgende zege.
Mogen we nog even aanstippen dat we het superfijn vonden een heleboel oude bekenden terug te zien, dewelke kwamen supporteren. De supporters waren weer groots, hou zo vol ! Never underestimate the power of the 6th man !
Een spoedig herstel gewenst aan Britt, dewelke deze partij moest verlet geven, vanwege eventjes van de wijs-heidstanden verlost. En hopelijk niet al te voorbarig, maar toch superfijn, onze Floor was ook komen kijken, en gaf aan eigenlijk wel een terugkeer naar het basket en de ploeg van vorig jaar te willen doen. Wat zeggen we dan : doen Floor ! Hoe meer zielen, hoe meer vreugd, hoe meer fun. We need you also in Lemvig !

tot de volgende
;
H

Geen opmerkingen:

Een reactie posten