LEMVIG

LEMVIG

maandag 14 november 2011

dames 3 : nila - wijnegem 5 november 2011

Onze youngster ladies mochten thuis het groot plein op tegen de dames van BBC Wijnegem.
BBC Wijnegem, vroeger ook wel gekend als BBC MODERNE Wijnegem, het gaf aanleiding tot enige nostalgische terugblik bij ondergetekende.
H. is dus geboren en getogen in Wijnegem, GE KUNNET ZIEN ON ONS MACHIEN DA WAA VAN WANEGUM KOME....., en ja, ik heb in de seventies 2 puberjaren een soort van basketbroek versleten bij de Wijnegemse basketclub, 1 jaar miniem en 1 jaar kadet.
Ik had een zeer specifieke functie en taak binnen die ploeg, ik moest de ballen die van ver kwamen altijd vangen...., de vervanger bij wijze van spreken. Het spreekt dus voor zichzelf dat ik, ondanks noeste inzet en doorzetting bij regen en zonneschijn (we trainden & speelden toen nog buiten), nogal veel tijd op de bank heb doorgebracht, en na twee jaren heb ik er dan ook de brui aan gegeven...., maar de liefde voor de basketsport is me bijgebleven.

Enfin, we gaan terug in volle vaart naar 2011, na de overwinningen tegen Edegem & Malle, zat het vertrouwen in de ploeg, Wijnegem stond in de rangschikking ietsje boven ons, en mits een overwinning van onze ladies konden we de rollen omkeren.

Wijnegem opende de score, maar deze keer was onze ploeg, in tegenstelling tot de eerste quarter in Malle, veel beter bij de les. We verdedigden stug man op man, en onze captain Lise had zo eventjes haar gloriemoment, en wist met 3 korven de situatie binnen de kortste keren om te buigen naar een 8-2 lead. (Beste Bram, pech, goed op tijd vertrekken volgende keer zou ik zeggen, met Lise kun je beter geen seconde van de wedstrijd missen :-)) Zonder gedetailleerd quarter per quarter verder te beschrijven, we kunnen niet zeggen dat we tijdens die wedstrijd nog echt in de problemen zijn gekomen, door een grotere bank dan onze tegenstandsters kon coach Lode met regelmaat fris bloed op het veld brengen, en konden onze meisjes dan ook de vaart er goed inhouden. En de supporters maar zingen & scanderen & juichen. Leuke wedstrijd.
Einduitslag : een mooie 45-28 overwinning voor onze ploeg , en jawel, haasje over..... Na deze wedstrijd zijn onze dames ondertussen al naar de helft van de rangschikking (7de plaats) opgeklommen.
Nemen we dan ook nog eventjes in beschouwing dat na 8 matchen op 1 ploeg na, geen enkele ploeg binnen onze reeks minder tegendoelpunten heeft geincasseerd dan wij, dat wil zeggen dat onze defense toch redelijk naar behoren werkt. De komende weken wordt het weliswaar wat andere koek, we moeten nog tegen een paar kleppers uitkomen aan de top van het klassement, maar het staat ontegensprekelijk vast dat de ploeg aan het groeien is naar een hoger niveau.
Het meeste van het leergeld lijkt betaald in 2de provinciale, so LET'S GO NILA !
Lore, Lise, Britt, Laura, Caro, Dani , Evi, Nori, Tessi, Katrien : we zijn en blijven uw grootste fans...
Volgende match 11.11.11 st.Katelijne-Waver, de ongeklopte leiders....

tot dan !
H.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten