LEMVIG

LEMVIG

dinsdag 29 november 2011

18.11.11 dames 3 LyraNila BBC meets Campina Dessel-Retie : POWER !!!

Nu onze jongedames/meisjes sinds de laatste matchen klaarblijkelijk hun drive gevonden hebben in hun reeks, en over het algemeen toch al wat aardiger beginnen mee te draaien, was ook deze match tegen de Campina ladies uit Dessel een uitdaging en challenge. Voor de overwinning gaan was sowieso de opdracht.
hoe ? : POWERPLAY. Geen cadeaus, er voor gaan van den beginne... Niet te afwachtend spelen, snelheid/doorzetten.

Hoewel, in den beginne leken de Campina batterijen met iets meer power opgeladen, zij gingen al snel naar een 1-7 voorsprong, totdat Lode het genoeg vond, en zelf aan een iets meer dan gewoon beweeglijke powercoaching begon, de neuzen in een richting deed wijzen, en dan waren onze dames vertrokken, Nog tijdens de eerste kwart werd de achterstand goedgemaakt, en omgebogen naar een lichte voorsprong.
Het toffe was dat Campina goed meedeed, zich niet terugtrok in een gemakkelijke zone, ook hoog verdedigde en strak verdedigde , en het daarom eigenlijk het een leuke match maakten.

In de tweede kwart gingen onze ploeg succesvol voort op hun elan in een hoog tempo, er werden weinig cadeaus gegeven in defense, en met een mooi scoringspercentage langs onze kant, konden we gaan rusten met een 34-17 voorsprong. We hebben enkele mooie juweeltjes van korven gezien. Onze number 14, Becky, had er deze keer echt zin in : Een vat vol schijnbewegingen & schijnmaneuvers, die Beck, als het ware was ze deze match de Johan Cruyff van de ploeg. Intercepties, fastbreak, scoren.... she did it all. Wat een leuke rode nieuwe minibolide met de L van "Lode" allemaal niet kan teweegbrengen. :-) Becky, hou die schijnmaneuvers wel voor op het veld, liefst niet op de weg hé :-) Prima match !

Ook in kwarter 3 & 4 liep het verder vlot. De korven bleven er voor ons goed ingaan, en voor de anderen iets minder, zodoende konden onze dames hun voorsprong verder uitbouwen tot een kloof van rond de 25 punten. Het resulteerde op den leste af en toe wel eens in enig klein concentratieverlies bij de onzen in defense, anders had het verschil beslist nog hoger kunnen oplopen. Maar geen erg, de ploeg heeft bewezen dat ze er stond. En aan ieder aldus, gaande van onze nummer 4 tot en met onze number 15, alsook natuurlijk aan onze "flower power" coach, een dikke welgemeende proficiat.
Einduitslag : 65-39, verweg de beste score van het seizoen, en sowieso de beste match dewelke we van onze ploeg al voorgeschoteld kregen. Ik zeg nogmaals, ik had niet de indruk dat onze tegenstandsters uit Dessel slecht bezig waren, we hebben een match gezien waar beide ploegen er bleven voor gaan. Zo willen we er meer zien...
En ook een dikke duim omhoog voor onze trouwe & fanatieke supporters, die achter de ploeg blijven staan in kwade & goede dagen.. Hoe noemen we dat : heel veel handen op énen buik, zo moet het zijn !
Een kleine demper op de feestvreugde is en of was, dat klaarblijkelijk de tafelverantwoordelijke van Dessel zich vergiste in het neerschrijven en/of optellen van de einduitslag, en dat het resultaat "voorlopig" verkeerd op de VBL site, alsook op de Nila site als 55-39 geregistreerd staat. We hopen dat het even nader bekijken van het wedstrijdblad zowel bij onze secretaris als bij den Bond, resulteert in een kleine rechtzetting naar de juiste & verdiende uitslag.... Een wiskundig rekenwonder dient men daarvoor niet te zijn..., maar ach ja, missen is menselijk.... no hard feelings !

Dames, doe zo voort, geniet van deze overwinning, maar loop niet op wolken, volgende match op bezoek in Noorderwijk bij de Zuiderkempense dames van Hulshout, zal het wederom vollen bak concentratie en inzet vergen, en hopelijk met een even mooi resultaat.

We enjoy basketball !
H.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten