LEMVIG

LEMVIG

woensdag 2 maart 2011

26 februari - meisjes kadetten Aartselaar - Nila

Dat we een cruciale & belangrijke match hadden in het vooruitzicht van een mogelijke titel dit seizoen, moest niet onderstreept worden, een volledig klaargestoomd kadettenteam (alle geblesseerden en zieken hersteld) en een hele schare supporters (ouders/vrienden/vriendinnen/grootouders) zakten in de miezerige februariregen af naar "de Twee Ringen" in Aartselaar. Spijtig dienden we wel Floor te missen, dewelke aan een zeer belangrijke andere wedstrijd bezig was, weliswaar niet in de basketsport, maar weliswaar...
Alhoewel Aartselaar het de laatste weken iets of wat had laten afweten tegen Melsele & Willebroek, en ondanks onze mooie duidelijke overwinning in december jl, moest dit team absoluut niet onderschat worden, getuige hun glansprestatie in januari thuis tegen Baasrode, een glansprestatie waar ettelijken onder ons toen getuige mochten van zijn, en we waren toen wel echt onder de indruk, en zeker de coach.

Onder het scherpziende oog van slechts 1 scheidsrechter (de andere zat vast in het verkeer), werd de match begonnen. Dat deze scheids echt alles zag, bleek algauw.... (middellijn was geen middellijn, 3 punter was geen 3 punter, en toen trouwe supporter Danny iets in zijn oog kreeg, vroeg de scheidsrechter aan de tafel of ie de wedstrijd niet even moest stilleggen, en medische verzorging laten komen.... :-) )
Eerste quarter een gelijklopende match, duidelijk twee gemotiveerde ploegen op het veld, echter nog niet zo scherp, en onze meisjes liepen ook nog te veel tegen de 24 seconden aan....
Onze supporters lieten niet af..., en bleven luidkeels aanmoedigen...
Tweede quarter : Aartselaar bleef zich in het begin stuklopen op onze defense, en had een resem van mislukte doelpogingen. Onze meisjes konden een voorsprong opbouwen van 6 punten... 8-14. VoilĂ , vertrokken ? Neen, toch niet, eventjes wat concentratie verlies, en nr 10 van Aartselaar rolde in een mum van tijd onze defense op met een paar vlijmscherpe counters & fastbreaks, en het tij keerde.. Ruststand 20-16.
Nog niks verloren natuurlijk, maar dat het beter moest gaan in de 2de helft, was wel duidelijk....
Onze meiskes kennende, geven zij nooit op, en met een fanatiek supporterslegioen als 6de man zou het misschien nog wel in orde komen.....!

Tweede helft verliep alles veel vlotter....
Dani, Tess & Caro waren nu echt warm gelopen, brachten hun kanonnen in stelling, en wisten gelukkig samen een paar bommetjes erin te gooien. Onze defense vertoonde weinig of geen gaten, en we konden regelmatig zelf beginnen tegenprikken.
Lode was in navolging van Floor klaarblijkelijk ook aan een danscursus begonnen, want hij jive-de regelmatig de hele neutrale zone voor de bank af....., en hield onze speelsters mee op hun qui-vive.....
De supporters lieten zich niet onbetuigd, juichend en springend bij iedere score, fanatiek maar sportief.. Ettelijke kelen liepen schor ! Danny zijn oog was ondertussen genezen.. :-)
Een walkover werd het echter niet, beetje bij beetje konden we wel uitlopen, maar ondertussen kwamen we ook in de laatste quarter in foutenlast, en moesten onze meisjes daar wel opletten, om te vermijden, dat blauw en geel aartselaar, te veel vrijworpen zou krijgen, want hun vrijworpen gingen er over het algemeen wel gemakkelijk in.....
Bij het begin van de laatste minuut werd het echter wel duidelijk dat de overwinning, mits de nodige kalmte & rust binnen onze gelederen, binnen bereik lag, en toen Lise er nog een laatste ingooide, 40-46 kon het niet meer misgaan....
Aartselaar deed nog een laatste 3-points wanhoopspoging van aan de middellijn, een micro- of nanoseconde van het einde, foutief afgestopt, en de speelster kon a posteriori nog 3 vrijworpen feilloos afwerken. Respect !
Maar dat nam niet weg, dat onze dames & coach & meegereisde fans superuitbundig de overwinning konden vieren ! 43-46.
Meisjes, coach, hoe doen jullie dat toch ? 10 matchen gespeeld en 10 matchen gewonnen ! En altijd toch zo spannend, (wedstrijden niet geschikt voor hartpatienten) maar steeds slagen jullie erin het tij naar U toe te keren, en zitten wij op het puntje van onze stoel/bank/tribune jullie aan te moedigen
Wij zien een team op het veld ! Het is niet jullie individuele klasse, dewelke de balans doet overslagen, het is uw teamspirit, samen als 1 blok dat veld op, en niet afgeven, doorgaan tot op het einde !
En we zijn zo fier op jullie ! De reden waarom Lode & de Lemvigcrew jullie nu al enkele jaren mee naar Lemvig namen, niet om daar de hoogste prijzen in de wacht te slepen, maar om samen een team te bouwen, waar iedereen voor iedereen door het vuur gaat, dat zien wij nu verwezenlijkt, en zeg nu zelf, nog 1 matchke winnen, en 't is binnen, en jullie zijn kampioen !
Nog niet te vroeg victorie kraaien, maar het mag eigenlijk niet meer mislopen.....

Deze blog, oorspronkelijk in het leven geroepen, om het thuisfront op de hoogte te houden van onze Deense avonturen, maar mettertijd uitgegroeid tot een "Place to be" als je over het hele reilen en zeilen van en rond jullie ploeg op de hoogte wou blijven, zal dit seizoen geen mooier eind kunnen krijgen, dan knallend vuurwerk & champagne, en dat allemaal dankzij jullie.

Ook een grote chapeau voor alle sympathisanten/ouders/vrienden, wat onze dochters samenbracht, heeft ons ook samengebracht, en wij hebben dankzij dat spelleke met een basketbal zoveel extra en nieuwe vrienden voor het leven gemaakt ! Ook dat supportersteam is niet stuk te krijgen ! Het is waarlijk een extra stuwende kracht voor onze meisjes !

Volgende match 19maart 's middags in Baasrode, onze kampioenenmatch. Wordt deze match gewonnen, dan zijn we binnen, en kan het feestje echt beginnen, een feestje misschien tot in de late - vroege uurtjes. We geloven er rotstvast in !
19 maart : vaderkesdag & Nila kadettenmeisjes kampioenendag ?
Ik roep hiermede ieder op deze match niet te missen, want deze match missen is misschien het moment van het jaar missen !
(en lukt het niet, dan zijn er nog steeds 3 kansen, en dan worden we thuis kampioen !)

;-)
H.

2 opmerkingen:

  1. Heel mooi en grappig verslag. Altijd leuk om achteraf de wedstrijd nog eens terug te volgen op de blog. Bedankt Hugo.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Meisjes heel veel succes morgen in Baasrode!!
    We duimen mee!!

    BeantwoordenVerwijderen