LEMVIG

LEMVIG

woensdag 23 maart 2011

19 maart MK Panters Baasrode - Nila

Vaderdag, een schitterend zonnig weekend is aangebroken, en de eerste match van het laatste vierluik van deze competitie breekt aan. De GPS van menige wagen staat ingesteld op de Panterhal in Baasrode, en we gaan spelen in het spreekwoordelijke hol van de panter. Zij zijn de enigen die ons nog van een titel kunnen afhouden, winnen is voor hen dan een must, onze meisjes zijn gemotiveerd om hun ongeslagen reeks van reeds 10 wedstrijden voort te zetten, en bij gelijkspel of winst is de spreekwoordelijke buit binnen.
We moeten spijtig genoeg Nori missen, dewelke vanwege omstandigheden in het verre Slovenie vertoeft, maar op zaterdagmiddag zeker met haar gedachten bij haar ploeg vertoeft.
Wel van de partij : een supergroot NILA supporterslegioen, extra versterkt nog door onze vrienden uit Aartselaar, dewelke ons mee komen aanmoedigen met heel het team !

Sowieso een aartsmoeilijke match in het vooruitzicht, mede door het feit dat het team van Baasrode tijdens de heenwedstrijd vorige herfst in Nijlen nipt de duimen had moeten leggen tegen onze dames, na een hevige & fanatieke wedstrijd, hetgeen bij hen ergens een wat wrange nasmaak had gegeven.... Dat Baasrode dus op een revanche in een vorm van overwinning uit is, staat buiten kijf.

Eerste quarter : het gaat er dadelijk al hevig aan toe, Baasrode opent de score, maar onze meisjes weten al gauw terug bij te benen, er wordt hevig gestreden om balbezit, beide ploegen staan scherp. De scheidsrechters hebben hun werk, en beide ploegen komen al snel in enige foutenlast. De afwerking bij onze meisjes verloopt echter goed, en we lopen uit tot een 11-17 voorsprong. Tess, dewelke reeds ettelijke malen succesvol door de Baasrode verdediging heeft kunnen snijden, krijgt echter te vlug al derde fout aangesmeerd, en ongelukkigerwijze moet ook Evi, ijzersterk bezig in rebound en verdediging, tijdens de eerste kwart al hinkend naar de kant... Baasrode komt terug tot 17-17. Alles is nog mogelijk.

Tweede quarter : kort samengevat : rampzalig - Baasrode rules the field and the play, onze ploeg komt onder zware druk, verliest even de samenhang, alles wat onze meisjes ook maar proberen, lukt omzeggens niet, onze 3-punt sterkhouders proberen er een paar bommen in te leggen, maar de kanonnen blijken vandaag niet goed afgesteld te staan. Onze Tess wordt terug ingebracht, in een poging het tij mee te doen keren, maar kan zich omzeggens niet waarmaken, want een Baasroods fluitje geeft al te ijverig een 4de fout, en terug naar bank.
We gaan rusten met een 30-19 stand, tweede quarter 13-2

Die rust is broodnodig, de muizenissen & ontgoocheling na die tweede quarter moeten even uit het hoofd. Terug wat kalm worden, verstand op O zetten, en er blijven voor gaan die tweede helft.

Derde quarter : Onze meisjes komen terug in de match, en maken de eerste korven, we kunnen onze achterstand even terug verminderen naar 32-27. De ploeg gelooft er nog in...., en onze Evi kan ook terug het veld op, er is gelukkig geen ernstige blessure. Ook onze supporters blijven fanatiek aanmoedigen & aanvuren, en hun volume overstijgt ettelijke malen dat van de tegenpartij.... Dan stokt ons spel evenwel even, en Baasrode brengt de partij terug in evenwicht. Tess komt terug opdraven, en wonder O wonder, ineens dat fluitje ook weer, en terug naar af. Match over voor haar, en echt, die fout hebben wij toch ook niet echt gezien. We komen wel een beetje terug, maar of het genoeg zal zijn....

Vierde quarter : Alles op alles zetten, en Lode hoopt mits een paar bommen de match in laatste instantie nog te kunnen keren. Spijtig genoeg lukt het vandaag niet, de precisiebombardementen dienen dezer dagen boven Libië gezocht te worden. Niet dat we die laatste quarter terug onderdoen, het spel blijft gelijk op gaan, maar het dient gezegd, Baasrode verdedigt zeer goed, en onze dames komen er niet meer over, ondanks continue aandringen, maar in haast en spoed komt het niet altijd meer goed, en ook onze vrijworpen worden pover benut.
Einduitslag : 50-40.

Toch een dikke proficiat en een warme knuffel aan ons team. Ondanks die rampzalige tweede kwart, zijn jullie er blijven voor gaan, maar het kan dus ook wel eens tegenslaan.
Altijd winnen geeft een zware druk om steeds maar te blijven winnen, it is lonely at the top, en misschien werd er even te veel van U verwacht.

Zodoende neemt Baasrode even de fakkel terug over in het klassement, maar met nog 3 wedstrijden te gaan, en nog slechts 1 die dient gewonnen te worden, is er ueberhaupt nog niks verloren. En het zijn dan nog 2 thuiswedstrijden die er nu aankomen, niks mooier toch ?!
Zaterdag gewoon er terug aan beginnen tegen Willebroek, met zijn allen er terug tegenaan, en Nori, met jou erbij ! :-)

Nogmaals een dikke merci aan de tientallen supporters die ons in het verre Baasrode zaterdag jl mede zijn komen aanmoedigen.... Nog nooit zo'n massa gezien. Dat deed zeker deugd ! Kom nog eens kijken zaterdag 1530hrs thuis, ditmaal is 't niet zo ver hé !
Tot dan !
One team !
H.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten