LEMVIG

LEMVIG

maandag 28 december 2015

Verslagje van de Pupillen Jongens


Na onze aankomst en inrichten van de kamers werd met de nodige “pre-game”-stress vertrokken naar onze eerste avondmaaltijd. Bij aanschuiven naar de refter werd het duidelijk dat de “main court” impressionant was. De zenuwen stonden zowel bij de coach als spelers strak gespannen. Bij de start van de wedstrijd werd al snel duidelijk dat we een maatje te groot waren voor de ploeg uit Groningen. Een maatje te groot in de figuurlijke zin, want lengte-gewijs waren ze zeker niet in het nadeel. Om het letterlijke nadeel te compenseren konden we beroep doen op Arnaud. Nadat de zenuwen een beetje verdwenen waren kon een voorsprongetje uitgebouwd worden waardoor de hele ploeg aan bod kon komen om ook hun “minutes of fame” mee te pikken. De wedstrijd werd uiteindelijk met 35-2 afgesloten, onze reis kon alvast niet meer stuk!

Dag 2: Na onze vermoeiende eerste dag, was het een hele opdracht om de ploeg uit hun nesten te krijgen. De begeleiders hadden een mooie “supporter-match” planning gemaakt, en na een stevig ontbijt waren we klaar om aan de dag te beginnen. Na het genieten van een thriller van onze pupillen meisjes, konden we vertrekken naar onze 2e wedstrijd op “on center court”. Onze pupillen waren echter een maatje te klein (in de beide zinnen van het woord)? De Emmen Eagels wonnen met 58-3. De 3 punten stonden niet in verhouding met de vechtlust die de kleinere-pupil leeuwen brachten, er werd gevochten tot het einde! Mocht de vechtlust in rekening gebracht worden konden we de score gemakkelijk op trekken naar 58-78 (in’t school krijg je toch ook punten voor dagelijks werk?).

De 2e wedstrijd van de dag speelden we tegen snelle Duitsers, die echter ook een maatje te groot waren. Maar ditmaal bracht onze ploeg mooie basket met enkele mooie uitgespeelde combinaties. De eerste 10 minuten van de wedstrijd bleek echter onze ring dichtgespijkerd waardoor we er geen bal doorkregen. Gelukkig vonden we nadien toch een gaatje en konden we nog enkele fraaie scores laten optekenen. De coach was vooral tevreden over de menige backdoors die genomen werden, en de moeite die genomen werd basket te brengen. Elk balverlies werd echter door den Duits meedogenloos afgestraft in fast-break. Onze wedstrijd werd verloren met 52-12. Na een snel douchke begonnen we aan onze avond planning: bangelijk spannend wedstrijdje meepikken van kadetten van Lode, net voor sluitingstijd de keuken binnenvallen voor een kippenfileke met patatten en terug naar onze slaapstede voor het dessert: een pizzaken om 22h30 :-) naar’t schijnt is dat in Denemarken sportvoeding ;-) Tja krijgen jullie al spijt dat jullie die “permit” om uw kind aan onze zorgen over te laten in’t buitenland getekend hebben?
 

2 opmerkingen:

 1. TOP ! Groot gelijk ...
  (P)lezier
  (I)s
  (Z)o
  (Z)ichtbaar
  (A)anwezig
  ... en daar genieten wij mee van !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. TOP ! Groot gelijk ...
  (P)lezier
  (I)s
  (Z)o
  (Z)ichtbaar
  (A)anwezig
  ... en daar genieten wij mee van !

  BeantwoordenVerwijderen