LEMVIG

LEMVIG

dinsdag 29 december 2015

Een bewogen dag voor onze pupillen meisjes

Vandaag was het een bewogen dag voor onze pupillen meisjes,
met veel hoera en nog veel meer applaus, maar ook met hier en daar een sportieve traan van ontgoocheling.

Onze eerste wedstrijd van de dag, was ook onze laatste in de poule. Wonnen we die, dan waren we zéker al 2de en zéker van een plaats in de A-Finales. Misschien konden we zelfs nog eerste worden in onze reeks, maar dat hadden we dan niet meer in eigen hand. Na een ietwat moeizame start, maar na een stevige wake-up call van de coach, schoten onze meisjes als een pijl uit een boog. Nog even was het 2 - 2, maar dan was er geen houden meer aan tegen de lokale pupillen van Lemvig. Uiteindelijk was het nog een walkover want we zijn gewonnen met 2 - 53! De mexican wave ging vrolijk op en neer door de zaal en alle supporters waren content. Als blijk van dank kreeg elke supporter na de match zelfs een persoonlijk handje van onze supersterren.

Op die manier waren we zeker van de A-Finales en dus een plaatsje bij de beste 8! pupillen-meisjes ploegen van het tornooi. Knap!
Maar daar waren onze meisjes helemaal nog niet content mee.
Om 17u45 wachtte de Deense meisjes van Viby Basket op ons. Allemaal een beetje groter, een beetje sterker en een jaartje ouder als ons. Vol goeie moed begonnen we aan de spannenste match van ons tornooi. Gelijk opgaand, dan wij weer eens voor, dan zij weer voor. Maar helaas, uiteindelijk kwamen we dan toch net een stapje tekort tegen de sterke Denen en moesten we op het laatste onze meerdere erkennen ... 31 - 34 zijn we nipt verloren.
Dat was echt jammer, en de traantjes waren dan ook niet onder controle te houden. Geen traantjes van verdriet, nee hoor ... fiere sportieve traantjes van pure ontgoocheling. We waren er zo dichtbij.

Onze meisjes kwamen naar het tornooi zonder verwachtingen, maar er dan zo dicht bij zijn, zorgt voor de nodige frustratie's en spanningen. Maar die hebben ze omgezet in TROTS! Trots op elke speelster in de zelfde tenue, trots om de kleuren van lyra-nila te verdedigen. Trots op behaalde resultaten. We hebben als ploeg een hele stap voorwaards gezet, en zijn er helemaal klaar voor om in 2016 het beste van onszelf te geven. Wij kijken alvast uit naar de volgende editie. Nu genieten van een welverdiende pizza (want die was gisteren uiteindelijk niet komen opdagen) en genieten van onze laatste avond in Denemarken.

Met opgeheven hoofd kunnen we het tornooi verlaten, de toekomst is verzekerd met deze ploeg!

Anna:

Anne-Sophie:

Eulalie:

Jools:

Julie:

Lotte:

Lourdes:

Luna:

Dikke proficiat meisjes!
en knap tornooi gespeeld.

1 opmerking:

  1. Dikke proficiat meisjes! Jullie hebben dat fantastisch gedaan. En daar mogen jullie zeker trots op zijn !

    BeantwoordenVerwijderen