LEMVIG

LEMVIG

dinsdag 13 september 2011

dames 3 starten hun competitie : Herentals-Lyra Nila

De natte zomervakantie is voorbij, en oef, na 4 maanden, eindelijk terug basket !
Onze meisjes/dames kadettenploeg van het vorige seizoen, the champions, is naar 2de provinciale b seniors dames doorgeschoven.
Eerst nog een klein woordje vooraf....
We vinden het allemaal heel spijtig dat we vanaf dit jaar wel onze Marie & Floor & PV Pete zullen dienen te missen, maar helaba daar Marie/Pete, Floor, Christel & Marc, misschien wel wat meer uit het oog, maar niet uit het hart hé, en jullie komen toch nog wel eens kijken hé.. :-)
Ook de captain van vorig jaar Tess, zit niet meer in onze ploeg, en is doorgeschoven naar hogere reeks en ploeg, waar zij zeker met haar doorzet/inzet en talent ook nog mooie dingen zal laten zien.... Tessy, succes ! En we zijn er zeker van dat je daar regelmatig met de "pluymen " mee zult kunnen gaan lopen..... :-)
Welkom Goedele in ons dames 3 team, we hopen dat je er je weg al wat kunt vinden, en dat het voor jou een mooi jaar zal worden.
Welkom PV Vera, Pete vervangen is geen makkie, maar ge zijt al heel goed bezig, en eerlijk gezegd, ook wel veel knapper ! :-)
Proficiat Captain Lise, we wensen jou en je ploeg een mooi seizoen toe !
en dit natuurlijk alles weer onder de ervaren & deskundige coaching van mr Lode Maes, de Charlie Watts onder de Vlaamse basketbalcoaches (van horen zeggen)

Enfin, en dan nu basket.
Sowieso mogen we met onze "bevordering" of "doorschuiven" van kadetten naar seniors reeks,
al geen valse verwachtingen creeeren, op basis van het feit dat we vorig seizoen met een groot deel van deze groep kampioen hebben gespeeld.... Die ambitie en verwachting was er trouwens toen ook niet.... Het zal een moeilijk jaar worden, en we zullen wel zien hoe het uitdraait.

De eerste wedstrijd van vorige zaterdag op Herentals was eigenlijk wel best ontgoochelend, en een "valse start" van het seizoen. Het was een tegenstrever, dewelke we eigenlijk altijd de baas hadden moeten kunnen, maar het probleem was dat onze dames zich eigenlijk zelf de das omdeden.
Te weinig focussing, slechte getelefoneerde passes, een hoop onnodige fouten die hieruit resulteerden om het gevolg van die slechte passes goed te maken, (wat snel resulteerde in een zware speelsters-en ploegfoutenlast) een te weinig doelgericht spelen bij sommigen, een zich onnodig druk maken over merendeel terecht gefloten fouten door het strakke scheidsrechtersduo...., in plaats van terug te focussen en kalmte te bewaren...
Als men na een ruststand van 18-16 het tij kan omkeren in de 3de kwarter naar 24-32 voorsprong, dan mag men dit niet meer uit handen laten gaan, en dat is wat er toch gebeurde, helaas.
Samengevat : een goede 3de kwarter, maar voor de rest kon het beter !
Nu, het is ook niet altijd gemakkelijk, en men mag nooit het hoofd laten zakken !
Uit iedere wedstrijd vallen nuttige lessen te leren, evengoed uit goede wedstrijden als uit slechtere wedstrijden, en als iedereen van zichzelf weet wat goed is, maar ook wat nog beter kan en moet, en bereid is daaraan te werken samen met de anderen & coach als een hecht team, dan loopt het binnenkort wel terug gesmeerder !
En waarschijnlijk gaan we nog wel eens geregeld op ons dak krijgen dit seizoen van sterkere ploegen, maar evengoed zullen er wel eens matchen zijn, waar onze dames zichzelf wat meer in de kijker kunnen spelen, en die mogen we niet laten verloren gaan.
Blijven wij even grote fan van deze ploeg ? NATUURLIJK - Lyra-Nila dames 3, we love you and we support you, and we keep faith, whatever happens, in good and bad moments !

Op naar de volgende !
:-)
H.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten