LEMVIG

LEMVIG

vrijdag 23 september 2011

Dames 3 Lyra-Nila - BBC Schelle 17 september

Eerste thuismatch voor onze meisjes of liever dames, ja zeg, wat zegt men nu het beste ?
Na het onverwachte afhaken van Goedele H., en met Lore nog steeds niet speelgeschikt, zat coach Lode nog met een basisploeg van 7 speelsters, en derhalve werd de kans gegrepen om ook extra spelgelegenheid te geven aan een aantal van onze nieuwbakken kadettenmeisjes, ter versterking. Wij willen Laura, Margot, An-Katrien en Katrien daar dan trouwens ook voor bedanken.
Laten we zeggen, dat voor het overgrote merendeel van onze speelsters, de overschakeling naar seniors dames niet zonder enige moeite verloopt, en dat er zeker aan het begin van dit seizoen leergeld zal dienen betaald te worden. Scheidsrechters blazen strakker, en pekelzonden uit de jeugdreeksen worden nu minder door de vingers gezien. We zullen uitkomen tegen ploegen met veel meer ervaring en/of routine, dewelke letterlijk het klappen van de zweep en de truken van de foor kennen. En vergeten we ook niet, dat men toch wel die verdomde driepunterslijn naar achter heeft geschoven vanaf dit seizoen,, en dat derhalve onze beste bommenlegsters ook hun vizier terug dienen af te stellen. Laten we derhalve deze jeugdige seniorsploeg het nodige krediet geven, en zeker niet te hard focussen op resultaten.
Ook de wedstrijd tegen Schelle was niet echt een wedstrijd vol oogverblindend basket, langs beide kanten trouwens. Te veel missers, airballen, soms te weinig durf en/of te weinig kracht om zich door te zetten.
Getuigt daarvan : de toch wel lage eindscore van 28-37 in het voordeel van de bezoeksters, verschil dat ze eigenlijk merendeels hebben bereikt door meer vrijworpen te kunnen/mogen nemen, en deze alsook iets beter te benutten dan onze dames. Want voor de rest lag onze ploeg niet echt onder.
Een proficiat aan onze speelsters voor hun inzet : blijf er voor gaan, blijf er in geloven, blijf genieten van basket, speel met elkaar en voor elkaar als team. Verwacht geen plotsklapse wonderen en mirakels, maar blijf geduldig voortbouwen en -werken, en het tij zal wel eens keren. Niet dat er dit jaar superhoge ambities moeten gekoesterd worden, we houden beter de voetjes op de grond....
Een pluim voor onze 4 kadettenmeisjes, dewelke een zeer verdienstelijke wedstrijd hebben gespeeld, en zich af en toe mooi lieten opmerken. We hopen nog op jullie te kunnen rekenen, meer nodig, we will need you !

gr.
H/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten