LEMVIG

LEMVIG

donderdag 24 februari 2011

5 februari - kadetten meisjes BVA 1/8 finale : Nila - Campina Dessel

Na een lange januarimaand met weinig matchen, en een harde blok- en examenmaand voor onze 3de jaars, eindelijk terug eens wat matchen.
Het is redelijk vervelend een te lange tijd te moeten stilliggen, men geraakt het ritme zo wat kwijt.
In aanloop naar het hervatten van onze matchen in de competitie, mochten onze dames het veld op tegen de Kadetten van Dessel, sowieso geen gemakkelijke ploeg, remember last year (een fel bevochten, maar verdiende overwinning toen)
En onze meisjes kregen sowieso de hele sporthal tot hun beschikking, voor het eerst een match op het grote veld. Mooi zo, al is het wel iets meer rennen, want het is iets groter & langer...:-)

Winnen was geen must, maar als het kon altijd mooi meegenomen, je weet maar nooit waar je eindigt.
Sowieso : een moeilijk begin, en misschien ook niet verwonderlijk. Na 4 weken zonder competitie moet je elkaar terug wat vinden, en het was ook wel even wennen aan de afmetingen van het grote terrein. Dessel zat sneller in de match, en wist in de eerste quarter toch een kleine voorsprong te verwerven. Ongelukkigerwijze viel dan ook nog Karo uit met een enkelblessure, en zij mocht de rest van de match volgen met de voet omhoog....
Toch bleven onze meisjes nukkig aanklampen, en op zeker moment, met wat extra pressing op de Desselse guard konden zowel Lore als Lise binnen een halve minuut met een mooie steal de tegenstand uit verband spelen en de weegschaal doen overslaan naar Nila lead ! Mooi zo.
We konden gaan rusten met een kleine voorsprong...
De derde quarter begon met enige pech, ook onze Evi, net zoals de rest van het team aan een mooie wedstrijd bezig, sloeg haar voet om, en mocht aan de andere kant van de bank ook met de beentjes de lucht. Gelukkig bleven onze andere 8 kleine negertjes goed overeind, en nam onze captain Tess het team verder mee op sleeptouw naar een mooie voorsprong : een bommetje hier, een paar vrijworpjes daar, en ineens zaten we aan een 13 puntenkloof.
En dan toch, eventjes de teugels wat losser laten, en op een mum van tijd wist Dessel zich mits een paar korven toch wat terug dichter te plaatsen. Even tijd voor coach Lode om met een snelle time-out terug orde op zaken te brengen, en de defense terug strakker te zetten.
Eindresultaat : 40-33 voor onze meisjes - Mooi resultaat, en we mochten weer een ronde verder : Kwartfinale tegen Red Vic - mooi om op het palmares van dit schitterende seizoen bij te schrijven.
Proficiat !
H.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten