LEMVIG

LEMVIG

woensdag 3 februari 2010

Miniemen meisjes 31.1 Groot-Willebroek - Lyra

Hallo, na voorgaand bericht, zijnde poetisch tussendoortje, hier dan toch eventjes een iets serieuzer verslag !

Ondanks het feit dat koning winter eventjes terug zaterdagavond zijn sneeuwdekbedje begon uit te kloppen, konden we zondagochtend toch veilig en wel met een voltallige miniemenploeg veilig en wel in Tisselt (Willebroek) geraken.
Groot-Willebroek, een damesbasketfusie tussen Blati en Groot-Willebroek, twee ploegen waartegen we in het recente seizoen regelmatig het onderspit moesten delven, soms nipt, maar ook wel eens degelijk.
Ondanks een zeer vlotte thuisoverwinning in september, was hier toch ook de boodschap, dat men zijn tegenstrever nooit mag onderschatten, want basket leeft volop in de rupelstreek, en er zou wel eens een groot verschil kunnen zijn tussen toen en dan.
De eerste quarter begon moeizaam, gelijkopgaand spel & score en nogal wat missertjes. Dan geraakt de Lyra machine eindelijk op volle toeren, en plots begint het te lopen. Onze meisjes domineren en lopen dan in een mum van tijd uit naar een stevige voorsprong. Eerste quarter eindigt op 7-24.
Tijdens de tweede quarter kunnen de Willebroekse meisjes ten dele het evenwicht toch terug herstellen, niet dat ze terug dichter komen, maar ze laten het verschil ook niet te veel verder uitlopen : ruststand 23-44.

Over de twee laatste quarters kunnen we het volgende zeggen :
Aan beide kanten van het veld krijgen de ploegen kansen, maar mede door een strakke en goede defense langs onze kant (de double press wordt ook nog eens uitgetest), lopen de aanvallen van Willebroek dikwijls spaak, en kansen worden toch ook wel slecht afgewerkt. De afwerking bij ons blijft naar behoren marcheren. Dit vertaalt zich uiteindelijk dan ook in de einduitslag : 28-74.
Een resultaat waarover iedereen, inclusief onze coach Veerle, toch tevreden was !
Proficiat, jullie hebben zeker een portie Danish Dynamite van Lemvig meegebracht !
Terzijde : ik weet niet of het een record is, maar Lore kreeg op een mum van een 15 seconden speeltijd in de derde quarter 3 verdedigende fouten bij haar double press aangesmeerd.
Het lijkt mij toch raadzaam (en ik zeg dit met de beste bedoelingen) dat de desbetreffende ref toch nog eens het verschil tussen een aanvallende en verdedigende fout uit het handboek instudeert. Of het reglement zou zo moeten veranderd zijn, dat een stilstaande onbeweeglijke speelster in verdediging nu ook niet meer met de ogen mag knipperen.....
Toch goed gedaan meisje, je gaf geen krimp, en gelukkig zag de andere ref het bij de vierde keer dan toch wel juist ! De volhouder wint !

Tot blogs, volgende match nu zaterdag in Duffel,
en opgelet, bij onze meisjeskadetten gaat het ook hard..... Die vlammen er ook op !
Onze jongenskadetten voelden zondag de condensatiedruppels naar beneden komen in de Pallieterhal, en hun wedstrijd moest derhalve afgelast worden.

U leest het het allemaal hier !
Waar ? Daar ?
Nee, hier : Lyra in lemvig !!!

groetjes ;-)
H.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten