LEMVIG

LEMVIG

maandag 25 januari 2010

2010 - miniemen meisjes staan paraat

Dag allemaal,

't is weeral tijd dat ik onze Ann nog eens wat kom aflossen en helpen deze blog up to date te houden. Zo schitterend als zij dat echter doet, chapeau !

En hoe zijn onze miniemen meisjes uit Denemarken teruggekeerd ? Moegestreden, fut eruit ?
Ik dacht van niet !

Begin januari had onze coach op amicale wijze nog een vriendinnenmatch georganiseerd ten velde van Bbc Machelen.
Zij had nijver met onze meisjes al getraind op een nieuwe verdedigingstechniek, dewelke zij tijdens deze wedstrijd eens zouden kunnen uittesten met het vooruitzicht op de volgende competitiematchen. Spijtig genoeg gooiden de weergoden enig "wit roet" in het eten.
Sneeuw, sneeuw, sneeuw, sneeuw en koud ! Zelfs onze enige schrale troost voor dat weekend, de Lyra receptie kon niet doorgaan.

Op dan maar naar ons eerste competitietreffen in 2010 in Baarchoem, bij Mercurius. Amai, niet direkt een lachertje om mee te beginnen, en zeker zo vroeg in het ochtendgloren 0900hrs, als de
meesten van ons zich op zaterdag toch nog eens lekker omdraaien in hun warme donsbedje.
Maar geen zorg, de hele ploeg stond paraat. In Lemvig moest er wel meer vroeg uit het bedje gekomen worden, dus daar waren we al op getraind :-))
Een mooi begin van de wedstrijd, de eerste ballen zitten goed, en we bouwen een kleine voorsprong op van 3-4 punten, en dan loopt het even mis, de tegenstreefsters zijn met enige vertraging wakker geschoten, en beginnen dan eventjes aan een vlammend offensief, beginnen stevig te pressen, en hop, in een mum van tijd erop en erover. Onze meisjes hadden enige problemen met die press, konden de bal moeilijker over de middellijn krijgen, en kregen een paar keer de 8 seconden aan hun been. Het was bij ons wat holderdebolder, de defense sloot niet goed aaneen, passing was niet zuiver, en de Mercurius meisjes straften dit met snelle & accurate fastbreaks & passings goed af. En na enige tijd piepten we tegen een achterstand aan van ca 30 punten.
Maar pas op, wie denkt dat deze match een Mercurius walkover is geworden, verre van dat.
De nieuw getrainde 2-2-1 zone press van onze meisjes wierp na enige tijd toch haar vruchten af,
dit bracht de paarsen wat uit hun evenwicht, en Lyra kwam opnieuw in de wedstrijd.
Vanaf dan was het een gelijkopgaande wedstrijd, ook onze scoringsmachine begon vlotter te draaien, en we slaagden er zelfs goed in een deel van onze achterstand weg te werken.
Echter, het grote puntengat was reeds geslagen in het begin van de wedstrijd, volledig terugkomen zat er niet meer in.
Einduitslag 92-70
Conclusie : spijtig van die 92 punten, zoveel hebben we er dit seizoen nog niet binnengekregen.
Er is daar dus nog zeker wat werk aan de winkel. Focussen op defense !
Langs de andere kant verdienen jullie een een terechte & staande ovatie, 70 punten scoren op het Rooi, er zijn niet veel ploegen die zulke adelbrieven kunnen voorleggen, sowieso deze competitie heeft nog geen enkele club dat tegen Mercurius miniemenmeisjes kunnen doen, en nota bene deze meisjes van Mercurius spelen eind van deze week in de kwartfinale van de beker van Vlaanderen, en dat is gene kattepis.
Dat belooft dus nog veel goeds voor de rest van dit seizoen. Proficiat !

Ondertussen speelden we vorig weekend ook al uit in Aartselaar, maar dat, beste vrienden, hoor en lees je gauw deze week nog in een volgend blogbericht !
En dan nu oogjes gesloten, en snaveltjes toe ! Slaap lekker ;-))
Dit was de krant van Lyra in Lemvig-land !

Hugo

Geen opmerkingen:

Een reactie posten