LEMVIG

LEMVIG

dinsdag 29 december 2009

29 DECEMBER - VOORRONDES - THE FINAL GAMES

hoi Belgie, hier Lemvig, over
do you read us ?
Hoe is het met jullie vingernagels? Hopelijk toch nog niet alles afgebeten? Hou nog wat over hé :-)

We houden jullie niet langer in spanning. Onze 3 teams speelden allen rond de middag hun laatste match van de voorrondes!

We beginnen met onze MiniemenMeisjes.
In de Osthalle mochten we terug het veld op tegen de meisjes van UKS Trojka Sieradz (Pl). Een ons onbekende ploeg, waarvan we geen pools-hoogte hadden kunnen nemen. In ieder geval een denderende start van onze dames, we zaten er goed in, en namen dadelijk de lead. Echter een beetje later bleken onze tegenstandsters zich met kompas georienteerd te hebben, waarschijnlijk ook aan de hand van de Pool-ster. Het liep eventjes geen meter meer, we kregen enkele fastbreaks tegen, onze rebound was onbestaande tegen de iets grotere Polska's, we liepen ons ook vast in de eigen Bucket, en het werd moeilijk om effectief uit te breken. Tijd voor Superveerle om eventjes de troepen samen te roepen, en de richtlijnen duidelijk te maken. Achteraf liep het al terug beter, maar het was onbegonnen werk de achterstand terug in te lopen. Toch een dikke proficiat aan onze 9 kranige vechterjes, dewelke voor elke bal zijn blijven gaan. That's the Lyra-spirit !
Einduitslag in het voordeel van onze Poolse vrienden. 21-42.
Hiermede worden we derde, en kunnen we vanavond terug het veld op voor de b-group quarter finals. Stay tuned, steek een rode kaars aan : 20.00hours . The game is not over yet, it is only beginning. We love you all!

Vlak na onze miniemenmeisjes mochten onze Kadettenmeisjes hetzelfde terrein op voor hun laatste wedstrijd tegen het Deense Naestved BBK. De miniemenmeisjes gingen niet douchen, ook de vrienden van Niel kwamen erbij om onze SUPERGRIETEN naar hun eerste overwinning te schreeuwen.
Men spreekt altijd over Griekse tragedie of Drama, dit was Deens drama tot op het bot!
Onze kadetten zaten goed in de match, maar toch gingen de Deensen op hun kousevoeten naar een 6-points advance. Game over? NO WAY JOSE!!!!! De blik van onze meisjes werd steeds verbetener, en ze konden zich terugvechten- erop en erover, 3-points lead. Dan terug eventjes een korte Deense furie, de balans kantelde weer naar Deense zijde. Het was ongelooflijk spannend, de supporters schreeuwden zich schor! En at the superlast second van de tweede time, wisten onze meisjes een 39-41 achterstand nog om te buigen naar een gelijke stand, door toedoen van een clear shot van Lieselot. Gelijkstand ! Wat nu? Sudden Death !!!! Zij die eerst scoorden in de verlenging zouden de winst binnenhalen. Verschrikkelijk, is het niet? De zenuwen gespannen, we begonnen eraan. We gingen resoluut voor de winning goal, maar door toedoen van een betwistbare beslissing van 1 v/d 2 refs, konden de tegenstandsters de bal terug ingooien, en met een snelle feilloze lay-up de twee punten naar zich halen. Beste ouders, vrienden: wat moet je dan zeggen? Ik zag een keigoeie Lyraploeg, die als leeuwinnen gevochten had, en ineens zit dat team in zak en as! Woorden schieten dan tekort, de zakdoeken dienen bovengehaald, een stevige knuffel, een schouderklop, da's het enige dat we konden doen. Toch mogen wij ongelooflijk fier zijn op hun prestatie, en opgelet, vanavond 2000hrs mogen zij toch ook nog starten in hun eerste B-ronde kwartfinale. Die overwinning, die komt er straks, daar zijn we zeker van. Het verdriet is weggespoeld met een goede douche. Steek ook maar uw tweede rode Kaars aan voor onze Kadettenmeisjes. Let us see it , let us feel it. We love you all!!

En dan last but not least, ook de Jongens Kadetten mochten het veld op, tegen een zeer Baardige club, Hjemly (Dk), een team dat er letterlijk met kop en schouder bovenstak. Zijn de verre voorvaderen ooit woeste Wikingen geweest, dewelke hun snek begraven hebben, en met paalwerpen begonnen? Het was David tegen Goliath, klein Duimpje tegen de reus, maar het leven zit spijtig genoeg niet als een sprookje ineen, dus deze match moesten we aan de tegenstanders laten. Toch een zeer verdienstelijke wedstrijd van onze boys. Eindstand : 58-32 voor de Denen.
Hiermede komen onze gasten op een mooie 3e plaats in een poule van 5, en mogen zij vanavond 2215hrs de spits afbijten in hun kwartfinale, ook van de b-ronde. Proficiat.
Hebt U nog een rode kaars over? Steek dan nr 3 aan!!

Misschien vanavond voor het slapengaan, toch nog eens de blog openen !!! Wij proberen alle resultaten en verslagen van onze kwartfinales nog door te melden, al is het misschien tegen middernacht. The blogteam blijft wakker voor U, U blijft toch ook wakker voor ons?

This was Lemvig, bye bye Belgium - Over and Out

H.

13 opmerkingen:

  1. Go Lyraaa !
    You can do it! :)
    Laat ze straks ma goe zien wie de lyra is!
    We duime voor jullie!

    xx Kim#10 (MM)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Men lieve blog-team, jullie doen dit geweldig.
    Ik vind het heel leuk om jullie avonturen zo kort op de bal te volgen, het is super, het lijkt of ik er zelf bij ben.
    Het was vandaag precies wel een superspannende dag. Het is heel tof dat we dit zo kunnen volgen door jullie toedoen, jullie doen dit verschrikkelijk goed, chapeau.
    Nu vanavond dames ......... ALLES GEVEN .....Maar niet treuren ........ de ervaring en het samenzijn .......... het kan ons Lyra alleen maar goed doen.
    Nog de laatste loodjes ........... komaan jullie kunnen het.
    Vele natte groetjes uit Belgie
    Patricia
    xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik heb nog steeds gene woordenboek waar baskettermen instaan ;-)))))), maar ik kan er wel uit opmaken dat er enorme lyra-spirit is.... stuk voor stuk willen jullie er volledig voor gaan!
    Behoud jullie spirit en kracht zeker tot het laatste want het zal jullie sterken!!! En zeggen ze niet, wie laatst lacht best lacht ;-)
    Ik steek alvast drie rode kaarsen aan vanavond en hoop dat jullie de warmte en het licht ervan tot ginder voelen en zien ;-)))
    Go for it... Laat ze maar eens voelen met wie ze te maken hebben!!! We duimen alvast!
    En aan al de verslaggevers op de blog, een dikke chapeau.. jullie kunnen zo gaan solliciteren voor een jobke op de sportredactie van een krant! wat een niveau zeg ;-)! Daar kunnen sommige andere journalisten wat van opsteken!!!
    Geniet nog van jullie laatste dagen daar en HAVE FUN ;-)

    Sofie

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Kathleen zei dus(ik krijg dat 'messi zei' verdomd niet weg. Niet lachen met mij he messi. Ik leer altijd bij)

    Wat een spannend verslag! Ik zag het zo voor mijn ogen gebeuren. Ik kreeg er kippenvel van!
    Precies een spannende thriller !
    Spijtig van dat laatste.
    Maar niet getreurd!
    Zo kennen we de Lyra boys and girls.
    Vanavond gaan jullie de tegenstander verslaan, groot of klein.Goliath of Klein Duimpje.
    Versla ze allemaal. Go For it.

    Geen rode kaarsen in huis, maar wel veel andere kaarsjes. Ook goed?:-)

    Kathleen

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hier de manne van KATO-lijne.......!!!!!!!!!!!
    Vol spanning volgen wij de blog....schitterend werk, blogschrijvers....... De sfeer druppelt door tot hier bij ons...De LYRA-spirit zit erin.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wees gegroet Lyrastrijders,
    vol van spirit.
    De basketbalgod is met u.
    Gezegend zijn jullie boven alle spelers/speelsters,
    en gezegend is het shot van jullie jumpstop (éh lode :D).
    Heilige spelers,
    Scoor voor ons, rijke uitslag,
    nu en in het uur van het einde van het toernooi. Amen

    Go for it!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Komaan kadette meisjes , ga er voor jullie kunnenhet
    Al de rest doe zo voort
    Groetjes vanuit het uitgeregende Belgie
    Nancy en Gunter
    En ook Bo natuurlijk

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hallo allemaal,
    Lets go lyra lets go!!!!
    keep the happy spirit!!!!
    lets go!!!
    maak er een leuke tijd van, en laat de bal rond gaan, dan lukt het wel.
    p.S.; Bailey de broer van veronique spaart kroonkurken. moest je er tegenkomen, breng ze mee;
    Dank U

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Amai, ik ben is efkes weg en zie water allemaal gebeurt....
    Effectief der zit ne fantastische journalist (of politieker) in de groep, zelfs al was de match verloren ik krijg het gevoel dat de match met de nodige strijdvaardigheid gewonnen is! Chapeau aan de fantastische verslaggeving!!
    Het is toch tof om naarmate de uren vorderen er zoveel nieuws neer hier komt, we zijn hier fier op de prestaties en toch tof dat sommige matchen zo spannend evolueren.....
    Kato..lijne..... moest MR. Kato...lijne nu aan de zijlijn gestaan hebbe?..... Wat denktge...
    Bloed uw hart al een beeteke???

    PS: Goed gespeeld iedereen, we voelen de sfeer echt wel tot hier, hopelijk zijn de jongens op dit moment de daken van de zaal aan het spelen. Tot straks!

    Marc

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hmm, vloeit de J al? Of is de spanning nog steeds te snijden bij de jongens?

    Tot sebiet

    BeantwoordenVerwijderen
  11. By the way, ik keek net nog es naar de foto: volgens de coach zijn gezichtsuitdrukking hebben jullie 4 wedstrijden op rij gewonnen!

    Leg dat es uit?

    Marc

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Vincent vindt dat ook, slaapwel

    The pepper boys

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Knap,Knap,knap !!!
    Een spannende wedstrijd zo te lezen ! Amai !
    (Hugo zou je toch geen schrijver worden ???)

    Onthou één ding dames !
    Deelnemen is belangrijker dan winnen !
    Jullie hebben het toch maar gedaan en gehad he ! Het is een spijtige zaak, maar de spirit kan zeker niet meer stuk !
    Geniet nog van jullie tijd daar!
    En vooral van elkaar en van de sneeuw !
    Het natte Belgie wacht !

    Inge

    BeantwoordenVerwijderen