LEMVIG

LEMVIG

woensdag 18 november 2009

14-15 november ladies weekend in pfaff city

Eindelijk, na zoveel thuismatchen dit seizoen mochten onze meisjes miniemen & kadetten eens op verplaatsing spelen, kwestie van eens buiten te komen, frisse lucht op te snuiven, en van eens op een andere vloer te kunnen basketten.
Allen dus op naar Brasschaat,
Zaterdag mochten onze miniemen de spits afbijten, sowieso een zeer moeilijke match, we gingen ca 1 maand na de heenmatch al terug op bezoek bij de ongeslagen leider in de reeks.
Veerle had gelukkig zeer goed opgelet tijdens de zwaar verloren heenmatch, en had onze meisjes doelgerichte specifieke training laten doen op enkele puntjes waar we begin oktober toch wat in de mist waren gegaan.
Het begon al een beetje spannend... tot ca 15 minuten voor het begin van de match waren we niet met een volledige ploeg. De ene moest komen uit Rijmenam vanuit scoutsweekend (toch tof Lore dat je dit voor onze ploeg overhebt), de andere zat bijna juist in Brasschaat, maar niet juist genoeg, en was eventjes het noorden of de weg kwijt.
Coach Veerle stond derhalve een beetje ongerust aan de inrit naar de sporthal te wachten op de laatste spelers van haar ploeg, maar dankzij de gsm coordinatie kon iedereen toch nog de sporthal vindenn. Eind goed, al goed, de laatkomers nog snel omkleden, en in de sprint een beetje opwarmen.

En dan de match :
De eerste quarter voorspelde niet veel goeds, Brasschaat zat dadelijk in de match, interveneerde goed, en maakte vooral hun doelpogingen goed af. Nathalie & Lore kregen redelijk snel al elk twee fouten achter hun naam, dus dat werd oppassen geblazen..... Brasschaat liep goed uit, en aan het einde van de eerste quarter stond er 19-7 op het scorebord.
Je zou dan kunnen denken, match gespeeld, dat wordt een regelrechte afstraffing, een normale reactie, niet ?
Maar amai, die tweede quarter zijn er nogal wat monden opengevallen van verbazing.
Onze meisjes gingen het veld op, begonnen basket te spelen, en amai,
het leek precies op de eerste quarter, maar met dit verschil dat onze miniemen nu zeer zwaar de bovenhand namen, Brasschaat de ene na de andere fout maakte, en toch in een merkwaardige dip kwam. Gestadig verkleinde onze achterstand tot zelfs het moment kwam, erop en erover.
Lyra ruled, en ruststand was 24-27. Stel U voor : tweede quarter gewonnen met 5-20 tegen de eerste uit de reeks, (en ik hoorde dat er zelfs klaarblijkelijk twee nationale miniemen bij Brasschaat meespeelden) . Kwestie van mentale opkikker kon dat zeker tellen ! Goe gedaan, ladies. We stonden allemaal pfaff !

Het was natuurlijk te verwachten dat er tijdens de rust in de Brasschaatse kleedkamer een kleine donderpreek zou komen, en dat de Brasschaatse meisjes opgeladen terug op het veld zouden verschijnen.
Brasschaat opteerde direkt voor zware pressing vanaan onze achterlijn, het werd eventjes terug zwart voor de ogen, er kwam terug meer balverlies in onze rangen. We konden de voorsprong niet vasthouden, Brasschaat kwam er terug over en liep terug uit met ca 12 punten. Inzet was er anders genoeg bij onze miniemen, maar op zeker moment werd er dan eventjes toch weer iets te snel of onzuiver doelpogingen ondernomen, het was nodig dat er terug wat rust in de gelederen kwam.
Maar moed opgeven, nee toch niet, als we in de tweede quarter zo konden terugkomen, waarom dan in de laatste dan ook niet. Onder luide aanmoediging van de Lyra supporters, dewelke het codewoord LEMVIG begonnen te scanderen, gingen onze dames weer vol nieuwe moed aan de bak Ettelijke goede Brasschaatse speelsters kregen hun 5de fout aangesmeerd, en moesten naar de bank. Zodoende kwam er terug meer evenwicht in de wedstrijd, zelfs terug iets meer overwicht voor Lyra, we schoven terug dichter bij tot ca 4 punten achterstand. Spijtig genoeg zijn we niet dichter geraakt, Nathalie kreeg haar vijfde fout, en we hadden toch ook nog wat pech in de afwerking. De vermoeidheid begon ook haar tol wat te eisen bij onze 7 meisjes.
Bij het laatste fluitsignaal was de stand 60-52, weliswaar een overwinning voor Brasschaat, maar langs de andere kant was deze wedstrijd voor onze miniemen sowieso toch een zeer serieuze opsteker.
Hadden we op voorhand verwacht om te winnen ? Niemand, denk ik..... Hebben we gespeeld om te winnen, jawel ! Hadden we kunnen winnen, misschien wel, maar ja soms zijn het een paar kleine dingetjes dewelke het verschil maken.
toch een dikke proficiat aan onze miniemen & coach, we hebben allemaal nog maar eens ervaren en geleerd, dat een moeilijke & uitzichtloze situatie met veel karakter & inzet toch nog kan omgedraaid worden. Doe zo voort ! Volgende afspraak weer thuis zaterdag, tegen Malle.
Er valt nog iets goeds te maken na de desastreuze bekermatch van september.... you can do it !

En alhoewel ondergetekende er zondag niet bij was toen onze kadettenmeisjes in Brasschaat moesten spelen, heb ik toch gezien in de uitslagen, dat zij daar een schitterende match hebben gespeeld. 30-70 gewonnen. Waaw ! Ook een dikke proficiat !

Onze meisjes geraken stilletjes aan klaargestoomd voor Lemvig.
Schitterend toch ?!

tot zaterdag op Lyra !
groetjes
Hugo

Geen opmerkingen:

Een reactie posten