LEMVIG

LEMVIG

donderdag 5 februari 2009

verslag Lyra-Blati miniemenmeisjes 31.1.09

Hallo allemaal,
In eerste instantie heb ik me eventjes mijn hoofd gebroken over de mysterieuze Deense wens op de voordeur van de Roggen familie, en met woordenboekje en vertaalcomputer erbij kwam ik toch wel op de merkwaardige letterlijke vertaalde Nederlandse zin.
Welkom supporters en handleiding van onze mindere meisjes. ?
Die woordenboeken & vertaalprogramma's trekken dus ook op niks hé.

Zoals iedereen wel kan zien, we houden deze blog levend en wel, met regelmatige nieuwe berichtjes en verslagen en nog allerlei moois...
The lemvig crew & coaches vonden het een goed idee om regelmatig een wedstrijdverslagje te posten, dus hier zijn we er mee.

Vorige zaterdag weeral een topper in de Pallieterhal, tegen de 4de uit onze reeks, de meisjes van Blati (Tisselt). Onze meisjes zinden op een sportieve revanche & wederwoord voor de zwaar verloren wedstrijd uit de heenronde (84-38)
Wat kunnen we er van zeggen ? Dankzij een schitterende blitzstart de eerste quarter stonden onze intenties al dadelijk op het scorebord : 11-1 na hoop en al 2-3 minuten spel. Alles lukte bij ons, samenspel liep vlot, defense stond op punt. Schitterend. En wat bij ons wel lukte, lukte bij de Blati meisjes klaarblijkelijk in het begin nog niet. Gedurende de verdere eerste twee quarters konden we het niveau aanhouden, onze tegenstandsters vonden uiteindelijk hun draai, maar konden niet meer dan gelijke tred houden, zodat we konden gaan rusten met een voorsprong van ca 10 punten.... De talrijke supporters waaronder een zeer uitgebreide Lauwers delegatie, ter ere van de jarige Marie (hbty !!!) trokken met een tevreden smile de kantine in.

De tweede helft dan, onder luide aanmoediging van de supporters streden onze meisjes dapper verder, maar de Blati diesel was eindelijk op gang gekomen, en het werd snel duidelijk dat de wedstrijd nog geen gewonnen spel voor ons was. Puntje voor puntje kropen de Tisseltse dames dichterbij. En waar alles zo vlot er in ging de eerste helft, lukte het veel minder in de tweede.
Is er iets mis met die ene ring, waar eerst Blati naartoe speelde, en wij daarna ?
Staat die ring soms een paar millimeter scheef? Enfin, bij ons ging de bal niet meer vlot binnen, ondanks vele vele doelpogingen, bij Blati liep het veel beter.
Zo kwamen ze terug op gelijke stand, en dan liep het op en af, Blati liep een beetje uit, wij kwamen terug en namen terug over. Ongelooflijk spannend was het.
Uiteindelijk zette de tegenpartij ca een minuut voor het einde de eindscore op het bord 58-60, een laatste stormloop van onze moedige heldinnen liep vast.
Spijtig, maar toch een groot en welverdiend applaus voor ons miniementeam & coach. Ze hebben zeker een geweldige wedstrijd gespeeld, we hebben een ploeg gezien die er voor gaat, die zich niet zomaar van de bal laat zetten, en die allerminst moest onderdoen ...
Net zoals tegen Pitzemburg de zondag daarvoor, had een overwinning of gelijkspel voor onze meisjes er zeker ingezeten, en dat is positief nieuws, want dat wil zeggen dat onze ploeg een zeer duidelijke vooruitgang heeft gemaakt de laatste maanden. The Lemvig fighting spirit ?? Yeah !!!
Dit belooft voor de volgende weken, onze komende tegenstanders zijn derhalve gewaarschuwd, our girls are waiting for you......, and it won't be easy, oh no !!!!!!!

En hebben we dan lang getreurd zaterdag? Bijlange niet, feest in de kantine. Marie, Pete & Karin, uw vlaaien waren dejlig om het in het Deens uit te drukken......
Bedankt voor de traktatie !


Volgende zondag afspraak in Vilvoorde, voor alweer een basketfestijn...
Pa gensyn !!!! :)
Hugo

1 opmerking:

  1. Godt klaret, Hugo! Het was inderdaad een wedstrijd met hoog spektakelgehalte. Zeer positief: de inzet was er tot op de laatste seconde. En helaas viel de munt langs Blatizijde. Maar niet getreurd, de volgende wedstrijd komt eraan en even goed een nieuwe kans om weer eens alles uit de kast te halen.~ann~

    BeantwoordenVerwijderen