LEMVIG

LEMVIG

zondag 29 december 2013

LN Nijlen vs Viby Basket (DK)

Vandaag was het een bewogen dag.

Aangezien we één match verloren en één match gewonnen hadden, kon het nog alle kanten op. We moesten echter wel nog onze laatste match spelen tegen de 'torens' van Denemarken.


Met alles wat we hadden hebben we ons verdedigd, maar ze waren gewoon te sterk. Volgens mij zit er toch iets in het eten dat die Denen krijgen, want dat was toch iets anders dan druivensuiker dat die mannen gepakt hadden die morgen (:-))
Maar goed, uiteindelijk hebben we nog 16 punten kunnen maken tijdens de 2 kwartjes, terwijl onze rechtstreekse concurrent uit de reeks er maar 4 had tegen gemaakt. Op zich is dat toch ook al een kleine overwinning, niet?

Jonas had al heel het dagschema verder in elkaar gepuzzeld, ervanuitgaande dat we derde zouden zijn in onze reeks, maar toen kwam het onthutsende nieuws dat de Wismar Bulls waren gewonnen tegen de Nederlanders. Opeens was het allemaal kantje boordje en werden we, nadat het doelpunten saldo de doorslag had gegeven, dan toch vierde in onze poule ipv derde.
Dat was even een dompertje op de vreugde, maar goed ... we gingen ons herpakken.

Eerst nog eens wat gaan bijtanken in de refter ...


En dan moesten we al direct terug aan de slag om onze volgende wedstrijd te spelen in de knock-out fase. Het was vanaf nu alles of niets!

Voor die volgende match moesten we terug tegen Viby Basket (dit keer weliswaar tegen de 2de ploeg - maar goed ... dezelfde club in elk geval) maar natuurlijk hadden die wél al hun supporters bij en moesten de dappere Belgen het tegen een overmacht aan lawaai uitvechten.

Aan de rust stonden we nog net een puntje voor, maar dan begon de pijp van ons mannen stilaan uit te gaan. Jammer dat we die match niet gewonnen hadden maar met 30-26 hebben we toch heel verdienstelijk gespeeld.
En zoals het echte sportershart het soms ook moet toelaten, kwam er zelfs hier en daar een traantje boven van de gemiste kans.
één ding is zeker, onze mannen hebben weer heel wat bijgeleerd en gaan dat zeker met zich meebrengen in de Belgische competitie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten