LEMVIG

LEMVIG

donderdag 8 december 2011

3 december 2011 Dames 3 : Thriller op Gembo


Op een zaterdagavond heeft een mens al eens nood aan ontspanning of juist aan spanning, naargelang hoe de dag, de week verlopen is....
Rustig een boekje lezen of een DVD-tje kijken op televisie, of een filmpje meepikken in de bioscoop, weeral ieder volgens zijn behoefte & keuze...., ontspanning of spanning.
Jezelf laten meeslepen door het verhaal, de acteurs, je gaat er in mee, de spanning stijgt, het gaat goed, plotse plotwending, het gaat slecht, dikwijls toch een happy end, maar soms even goed niet, en blijf je met een kater zitten.
In een film heb je de hoofdrolspelers, de protagonisten, maar ook de tegenspelers, de antagonisten. De regisseur leidt & kneedt zijn crew & acteurs in goede banen, spoort hen aan het beste uit zich boven te halen, om zo tot een orgelpunt te komen, en zijn publiek zonder uitzondering mee te slepen...
Basketbal heeft wel wat gemeen met een film.....
Titel van onze film : THE GAME !
Theatre : Gembo Luisbekelaar, Borgerhout.
Onze regisseur - coacteur : Lode Maes
De protagonisten : Lore, Lise, Britt, Laura, Caro, Dani, Evi, Nori, Tess, and co-starring Jelle, forever young !
Missing in action : spijtig genoeg : Becky & Katrien
De antagonisten :
7 dames Gembo C en hun eigen regisseur : Niet te onderschatten & gezien hun leeftijd normaliter meer ervaren tegenstandsters, TOP 4 ranking, evenwel toch bijlange niet compleet.
Tritagonisten : 2 referees !
Also starring : pete @ the table
figuranten : een hoop enthousiaste Lyra-Nila supporters,

Verschil echter met een gewone film :
This is life movie, geen tijd voor een second of een third take, alles komt er direct op, ook de bloopers, no final director's cut mogelijk, het scenario is ongeschreven, en het genre : drama, komedie, tragicomedie, oorlogsfilm, rampenfilm, of psychologische thriller, kan niet van bij het begin bepaald worden.

ok, heeft iedereen zijn popcorn bij de hand ? - lights out - Let the movie start ! THE GAME !!!

Proloog quarter 1 : We starten goed, onze dames zijn dubbel & dik gemotiveerd, en zijn niet in het minst onder de indruk..... Danni heeft een begenadigde dag, en slaagt er al gauw in een paar mooie 3-punters in de Gembo korf te bombarderen...., alles schijnt te lukken, en we nemen de leiding. Gembo lost de lijn evenwel nog niet, op de almachtige grote & stevige nr 11 (the name : Eefje) valt er zeer moeilijk te verdedigen, zij heerst regelmatig in onze bucket, en verzilvert ook gemakkelijk haar kansen.
Voorlopig wint de jeugd het op de ervaring : first quarter ends on 15-17, and is our's !

doorlopende scene quarter 2 : Ai, ai, ai, de scheidsrechters willen ook van zich laten horen, en komen mede op het voorplan...... Zij staan scherp, en fluiten kort. Onze meisjes zijn al wat te voortvarend in hun enthousiasme en inzet, en begaan te gauw een paar domme fouten. Na nog geen twee minuten staat aan onze kant de rode vlag naar boven, en dreigt er te gauw een heel zware foutenlast op sommige speelsters te komen, alsook geven we zo ook de kans aan de tegenpartij om telkens hun 2 vrijworpen te verzilveren. Lode doet enige vervangingen, om niet te snel een paar speelsters kwijt te geraken met 5 fouten..... Ook Jelle, met haar immense ervaring, komt mede op het plein, en toont zich onmiddellijk mee secuur en stevig in de verdediging, onze ploeg houdt de moed erin, mede omdat ook Gembo ettelijke fouten op hun konto geschreven krijgt..... De match blijft gelijkopgaand, Gembo blijft aanklampen, maar komt er alsnog niet over : second quarter ends on 27-28, we are still leading !

Een kwartiertje later starten de opnames van scene quarter 3 - Lode verdeelt als regisseur nog eens goed & duidelijk de taken onder onze protagonisten, en is zich even niet bewust van tijd en fluit & luid supportersgeluid ! Bijna was quarter 3 zonder onze speelsters gestart ! 't loopt gelukkig nog op een sisser af...
Enters in the movie : Tessy Maes, ingeschreven op het wedstrijdblad, maar een volledige match bij dames 2 (iets vroegere film in the same theatre) uitgediend en uitgezeten. En hoe je het nu draait of keert, we zagen je daar tijdens onze rust zwaar ontgoocheld op de bank zitten tijdens de 4de quarter van de other game met 5 fouten Tess, maar dat doet ons nu geen kwaad, want je kan iets of wat uitgerust & frisser starten, en je laat dadelijk goed blijken dat je op het veld staat, onze voorsprong loopt terug op.
't is genieten, t'is leuk, maar 't blijft spannend, en ook die refs blijven maar blazen, en voor sommigen onder ons maar ook bij Gembo komt het bordje van de 5 vervaarlijk dichtbij. Kalmte bewaren is de boodschap, maar onze dames moeten nu ook geen cadeaus weggeven, dus ze blijven op onze tegenstandsters plakken, en slagen er af en toe mooi te stealen en te fastbreaken....... Onze volledige ploeg blijft er zich onversaagd ingooien, respect aan allen !
De stand aan het einde van quarter 3 : 37-42, we zijn terug iets uitgelopen, maar houden we het ?

scene 4, ontknoping :
Evi dewelke echt een geweldige job gedaan heeft vandaag in defense op nr 11, maar het niet allemaal foutloos kon beredderen, krijgt nr 5 aangesmeerd, en moet onherroepelijk naar de zijlijn, maar Evi, je mag dat met opgeheven hoofd doen !
Ook Gembo verliest twee speelsters met 5 fouten, en dient de match nu zelfs verder uit te spelen, zonder nog te kunnen vervangen.... In een hevig duel voor de bal, zorgt Lore met haar elleboog onvrijwillig voor een bloedneus bij een tegenspeelster, de coach van Gembo schiet iets te hard uit zijn sloffen, en krijgt nog een technische fout aangesmeerd.....
Men denkt, nu moet het wel de goede kant verder uitgaan voor ons, maar dan komen de zenuwen & de stress naar boven, en Gembo weet terug dichterbij & over ons te springen... Doch daar laten we ook niet af, en komen terug gelijk, en dan op zoiets als een minuut of een beetje meer van het einde : 55-55, en Lise mag 2 vrijworpen nemen.....
Ongemeen spannend, we durven bijna niet kijken................... ai, de eerste shot gaat er niet in.....
Hartslag naar 100 plus, bloed stijgt naar het hoofd, nr 2.................... YES !!! 55-56
Onze supporters, dewelke zoals gewoonlijk de hele match op fanatieke wijze volgen, schreeuwen zich de stemmen schor, ook de Gembo aanhang begint zich te roeren, maar we laten ons niet overstemmen, we steken er nog een paar decibels bij.
De laatste minuut, kan er nog iets gebeuren, zal er nog iets gebeuren, en wanneer zal het gebeuren....? 't is alles of niks voor beide ploegen, 1 Gembo korf betekent verliezen, en zal een enorme zware domper geven, neen, neen, er mag niks meer in, NIKS meer in. Gembo komt, maar ze krijgen hem er niet in, die korf, en we krijgen terug balbezit.... Nog een tactische TIMEOUT op een halve minuut van het einde door Lode, opdracht van onze regisseur : speel de 24 seconden zo lang mogelijk uit, hou de bal in de rangen, geen risico's, en ga op de limiet voor de korf.... Dat lukt vrij aardig, maar het shot gaat er niet in...., maar ook in de nog 5 resterende luttele seconden komt Gembo niet meer aan een doelpoging toe, en dan gaat definitief het eindsignaal, en daar is die nipte, supernipte, onverhoopte, maar toch over-over-oververdiende overwinning binnen...
Het kot is even te klein ! Iedereen is uitgelaten......
Dames & coach, keigoed, die match.... Zagen wij daar toch echt weer die kampioenenploeg van vorig jaar, zekers ! Proficiat.
En zo zie je, zware ontgoocheling & immense blijdschap kunnen soms zo dicht bij elkaar liggen.
Dit was alvast een stevige thriller met een super happy end, en krijgt van mij zowiezo al een oscarnominatie voor spannendste match van het seizoen.... !

Epiloog : We dronken er éne, en nog énen, Sinterklaas had nog een leuke attentie in petto, en moe en tevreden keerden we huiswaarts. Aan de humaniorastudentes van onze ploeg : Veel moed & succes tijdens de decemberexamens !
En misschien dan toch volgende zaterdag nog een matchke meepikken thuis tegen Berlaar, ook nog zo'n kanjer van het hoogste kaliber binnen onze reeks. Winnen zal zeer moeilijk zijn, maar langs de andere kant, als we er maar in geloven, wie weet..... ? Geloof schijnt bergen te verzetten

THE END
van uw loyale filmrecensent, H.
;-)
;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten