maandag 3 oktober 2011

het was heet & oktober, dames 3 winnen sober - dames 3/telstar 1.10.2011

Mensen, wat zijn dit voor tijden ?
Snertweer in de zomervakantie & hittegolf in de herfst.....
Maar kom, parasol & zonnecrème & strandstoel & badpak hebben we allemaal opgeborgen gelaten, want ondanks de lokroep van het strand, was de afspraak zaterdag thuis in Nijlen tegen de dames van Telstar Mechelen. Beide ploegen hadden nog geen overwinning kunnen verzilveren in het begin van het seizoen, dus derhalve mochten we spreken van een rechtstreekse concurrent.
Fijn dat we Lore voor de eerste keer deze competitie mee mochten zien aantreden om het team terug compleet te maken. Wellcome back !
Laura & Katrien kwamen ons vanuit de kadettengroep versterken.

Een zeer close & spannende match met twee ploegen dewelke zeer aan elkaar gewaagd waren.
Telstar, dewelke ook meer wel meer maturiteit in de ploeg hadden, namen de eerste helft iets of wat de bovenhand, we volgden close, maar afwerking & durf om door te gaan lieten nog wat te wensen over. Een jong broederlijk scheidsrechtersduo hield de teugels stevig in handen, en floten close. We gingen rusten met een kleine achterstand, hop snel allemaal naar René's terras, om even te verkoelen !

De tweede helft werd goed gestart, en we konden onze achterstand omzetten naar een minieme voorsprong van 2 soms 3 punten. Ook konden we eens een paar driepunters verzilveren ! Feit is echter dat de Telstar dames ook niet afgaven, en ons in het vizier hielden, Lode hield onze demoisselles echter scherp, een paar seconden concentratieverlies kon dodelijk zijn.
We gingen de laatste 2 minuten in met 3 punten voorsprong, bal in de ploeg houden en zoveel mogelijk de 24 seconden uitspelen was de boodschap, en ondanks het feit dat Telstar toch nog 1 keer kon tegenscoren, konden onze meisjes het deze keer uitzingen tot het einde van de match, en oef, een grote zucht van verlichting !
43-42 eindstand, eerste match binnen, de kop is eraf !!, en toch ook wel een beetje druk van de