LEMVIG

LEMVIG

zondag 28 februari 2010

What a shoe can do !

Na de reuzematch van onze MK op Dessel stond een volgende tegenstrever uit de top 4 van het klassement op de kalender. De wedstrijd uit de heenronde had ons over de aanpak van de Noorderwijkse verdediging geleerd dat er wel eens beroep werd gedaan op een zone defense om onze jeugdige meisjes het scoren te beletten. En zie, het scorebord laat zien dat er met een sportieve m/m defense meer in de match gezeten had. Onze Lyrameisjes bouwden zowaar een comfortabele voorsprong op. Maar helaas, toen de thuisploeg in moeilijkheden kwam werd al snel op het einde van de 1°q, overgeschakeld op een statische en weinig aantrekkelijke zone. Ook voor de supporters was er niet veel meer te beleven aan dit 'vormeloos spectakel'. De overwinning moest Lyra aan de anderen laten, de eer niet!

Na 2 matchvrije weekends werd er deze week weer hard getraind met het oog op de derby tegen Duffel, op de 3°plaats in het klassement. Een te duchten balvaardige tegenstreven met lengte, goed shot en snelle voeten. Aanvankelijk zag het er niet zo goed uit en keek Lyra al snel op tegen een 10 punten kloof. Zonder zichtbare 24' en electronisch scorebord toch moeilijk en soms zelfs frustrerend. Maar elke match moet gespeeld worden... Stilaan kreeg de coach zijn speelsters terug op één lijn en deed iedereen zijn werk in defense. Beetje bij beetje werd de kloof gedicht en deden we een super-inhaalbeweging. De Duffelse meisjes werden opgejaagd en geraakten een beetje het noorden kwijt.
Met een licht voordeel, 27-30, werd de 1° helft afgesloten.
Na de rust werd de draad stevig terug opgenomen, met ruim 10 punten liepen de Lyrameisjes uit. Duffel bleef echter in de match en zoals de eindscore doet vermoeden werd het naar het einde toe toch nog erg spannend. Pete haalde zichtbaar opgelucht adem toen hij met trillende hand de eindscores kon omcircelen.
En om eerlijk te zijn heeft Lise dé basketters om een match te winnen, scoorde Lieselot vrijworpen om U tegen te zeggen, zette Tess (yes) dé pan van haar leven, ging Marie aan de middellijn voor een trap waar geen eind aan kwam, was de defense van Evy verpletterend, nam Becky de meeste rebounds, Caro de meeste shots en kon de coach, met rood hemd, héél veel vlekken verdoezelen. De Lyrasupporters waren helaas ook genoodzaakt het scorebord te doen maar met zang en dans kwamen alle puntjes vlotjes bij de juiste ploeg terecht.
Niet zo belangrijk maar wel leuk: door onze winst tegen Duffel komen wij nu op de 3° plaats.
Er resten de MK nog 3 wedstrijden: uit & thuis tegen Gembo en naar Herentals. Normaal mogen die geen probleem zijn als je kijkt naar hun resultaten maar... elke match moet gespeeld worden en volgende keer toch liever mét Marjolein ;-))) ! ~a~

Geen opmerkingen:

Een reactie posten