LEMVIG

LEMVIG

zondag 31 januari 2010

Op blauwe galochen van Ekeren naar Dessel

Om het weekend sportief af te ronden hadden we nog een tripje naar Dessel voor de boeg.
Een karavaan met 4 auto's (kamelen is voor binnenkort) trotseerde menige sneeuwbui om de speelsters, coach en supporters tijdig de Desselse sporthal of cafetaria binnen te loodsen.

Het werd een triller van formaat. Ondanks de hevige woedeaanvallen van de thuiscoach hielden onze meisjes het hoofd koel. Er werd verbluffend goed verdedigd en als het plaatje klopte kwamen de tegenstreefsters niet aan scoren toe. Enkel de vrijworpen hielden hen in het begin in het Lyra-kielzog. Zoals je kan zien hadden we met de rust zelfs een kleine voorsprong uitgebouwd! (8-12 en 5-13) Na de rust herpakte de thuisploeg zich en kwam met meer overtuiging het veld op. Het was knokken geblazen en inderdaad werd deze quarter afgesloten met een klein verlies voor Lyra (12-11)
De spanning was te snijden. Lise vocht zich met de bal een weg door die dekselse Desselse verdediging. Met wat geduld kon ze, op haar beurt, verschillende keren haar verdedigster een neus zetten.
De Lyra supporters veranderden van tactiek en lieten zich uitbundig horen. Elke richtlijn van de thuiscoach ging verloren in een zee van Lyra-kreten. Ze zullen het in Dessel geweten hebben dat de Lyra supporters, versterkt met Hugo, er waren. Of we morgen nog stem hebben is van ondergeschikt belang ;-)))
Uiteindelijk trokken onze meisjes het laken volledig naar zich toe en wonnen de laatste quarter met een overtuigende 6-15. Eindscore: 31-51 een terechte en verdiende overwinning voor het hele Lyra-team ! De snoepjes van Marie smaakten eens zo lekker.
En van die blauwe galochen gesproken, Pete heeft altijd geluk!
Misschien iets voor onze Pallieterhal, maar dan in 't rood ? ~a~

1 opmerking:

  1. het is inderdaad een plezier om zo het weekend af te ronden! Coach, wat een team! Meiden, knap gespeeld!! Met dezelfde spirit naar Noorderwijk ; ) Sportieve groeten, Vera

    BeantwoordenVerwijderen