LEMVIG

LEMVIG

dinsdag 6 oktober 2009

wedstrijdverslag miniemen meisjes 25-9 Bva

Op 25 september mochten onze meisjes het veld weer op thuis voor hun beker van Antwerpen match eerste ronde tegen Malle.
Spijtig genoeg moest onze Floor vanwege een gebroken middenvinger (scouten is plezant) verstek geven voor de wedstrijd, maar 't is tof dat je de ploeg toch mee komt vervoegen op de bank en morele steun geven.
't was warm die dag, weinig zuurstof in de pallieterhal...
De tegenstandsters waren slechts met 5, vanwege twee gekwetsten, vervangen was dus onmogelijk. Wij waren met 9, en dat leek dus zeker een makkie te worden.
Spijtig genoeg was niets minder waar, onze ploeg startte stroef, en na enige tijd in de eerste quarter stonden we al ettelijke punten achter. Pas in de tweede quarter konden we ons herpakken en gingen we erop en erover..... Vanaf toen ging het gelijkopgaand.
Ondanks het feit dat we regelmatig konden vervangen, liep het echter bij ons in het algemeen voor geen meter. Door ons numeriek overwicht hadden we de anderen plat moeten krijgen, maar onze ploeg geraakte zelf met moeite van de ene naar de andere kant van het speelveld.
Veel gemiste kansen, langs beide kansen, maar op het einde van de rit, iets minder missers bij Malle, hetgeen de eindbalans deed omslaan in het voordeel van onze tegenstreefsters. 40-46
Proficiat aan de 5 meisjes uit Malle, 40 minuten hebben zij op het veld gestaan, weinig of geen mogelijkheid tot recuperatie, maar zij hebben het met meer karakter en doorzettingsvermogen toch maar klaargespeeld.
Lessen die wij wel uit deze match getrokken hebben.
a)nooit je tegenstanders onderschatten, ook al zijn ze met minder.
b)we moeten leren scherper staan van bij het begin van de wedstrijd. Goed beginnen is half winnen. In de tweede quarter beginnen we meestal pas warm te lopen, en soms nemen we te snel gas terug op het moment dat het eventjes beter gaat.
c)meer & harder trainen, conditie aanscherpen & verbeteren. fietsen, joggen, enz.... zodat we sneller kunnen worden en langer meegaan tijdens de wedstrijd.
oefenen op vrijworpen
enz enz......

werk voor de boeg dus.

Volgende keer beter !
H.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten