LEMVIG

LEMVIG

maandag 14 september 2009

lyra miniemen meisjes - bbc groot willebroek verslag wedstrijd 12.9

Eindelijk, eindelijk,
Na reeds een goede oefenmatch enkele weken geleden bij Nila, dewelke met 18-64 gewonnen werd, konden onze meisjes zaterdag jl terug het veld op voor de start van de nieuwe competitie.
In eerste instantie willen we nu Vicky, Kaat, Veronique & Kim en Emma (?) , alsook onze nieuwe coach Veerle verwelkomen in het team.
Samen met onze "oud"-gedienden :-) Nathalie, Floor, Lore, Britt, Delphine & Eline gaan jullie weer dynamiet in de Pallieterhal brengen hé.

Onze eerste tegenstanders waren aldus de miniemenmeisjes van Groot-Willebroek, zijnde een samenwerkingsverband tussen de clubs Blati & damesbasket Willebroek. En dus zeker niet te onderschatten, vond ondergetekende, temeer daar we al 3 speelsters voor de eerste match moesten missen (waar steek jij je tenen toch overal tussen, Nathalie ?)

Bij de aanvang van de wedstrijd stond het zonnetje hoog boven de Pallieterhal, veel opwarming was er niet nodig om op kamertemperatuur te komen.

En dan de match.
Een gelijkopgaande start, niet al te fameus, het precisiegeschut moest klaarblijkelijk nog wat bijgesteld worden. Ook bij de tegenstandsters liep het in de eerste periode ook niet echt van een leien dakje, dewelke vooral aan onervarenheid te wijten was, daar zij ook met enige nieuwe speelsters op het veld kwamen. Gevolg hiervan was een reeks van 11 overtredingen in ons voordeel, maar uit de vrijworpen kon er nog niet dadelijk veel geprofiteerd worden (blijven oefenen meisjes).
Toch ging het naar het einde van de eerste quarter al beter, we geraakten er beter door. Door de foutenlast, en met slechts 1 vervangingsspeelster zag de coach van Willebroek zich genoodzaakt zijn dames gas te laten terugnemen, teneinde nog met 5 speelsters te kunnen uitspelen. Daarmede konden we aldus ook meer uitlopen tot ca 10 punten
De tweede quarter liep plusminus hetzelfde in spelbeeld, enkel waren een paar van onze dames iets stouter, en kregen zij binnen de korste keren beiden 4 fouten op hun Lyrabroek gesmeerd.... Dus was het aan ons om op beter op te passen, anders zouden we de tweede helft niet meer kunnen vervangen, wat gezien de klimatologische omstandigheden een zeer zware opgave zou worden. We liepen iets verder uit, maar Willebroek kon nog redelijk gelijke tred houden, en dit door toedoen van nr 5, veruit de beste speelster van hun team, dewelke zomaar 3/4 van de Willebroekse punten voor haar rekening nam, waaronder een paar 3punters-bommen.

Oef, rust, drinken, drinken, drinken, en eventjes goed uitblazen.
De derde quarter begonnen onze meisjes effektief te roderen, fast break - strakkere doch correcte verdediging, betere shots, en liep onze voorsprong dan ook gestadig uit.
En dit was ook het verhaal van de 4de quarter. Onze meisjes hielden kranig stand, en buiten de nr5 was er bij willebroek niet echt iemand bij machte om daar veel tegenover te stellen.

Eindresultaat : 68-42 voor Lyra. Een flinke start genomen, zou ik zeggen.
Een dikke proficiat aan onze zeven speelsters & coach, dewelke er volledig zijn voor gegaan vorige zaterdag. Er zit spirit & vechtlust in deze ploeg,
en dat is sowieso een zeer positieve vaststelling. En als er links of rechts nog iets bij te schaven valt , vertrouwen wij er rotsvast op dat Veerle dit de volgende weken en maanden zeer deskundig zal doen.

Goed gedaan meisjes !
tot de volgende.
H.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten