LEMVIG

LEMVIG

dinsdag 30 december 2008

Dinsdag 30 december 1345hrs, halverwege de laatste dag.
Iedereen zit natuurlijk vol spanning op de afloop van onze finale te wachten, aldus sturen wij jullie gauw nog dit berichtje, alvorens wij binnen twee uurtjes op de bus kruipen om de terugreis naar huis aan te vatten.
De meisjes hebben een goede nachtrust gehad, daar hebben de begeleiders streng over gewaakt,
de sterkste houthakkers zijn speciaal in de gang gaan slapen, om niemand wakker te houden.
No names plse :-))

Vanochtend toch met kleine oogjes uit onze slaapzak gekropen, want we moesten er dus vroeg tegenaan, nog voor het ontbijt. Een alles voorzienende Vera had gisterenavond nog 12 Deense bananen in haar sweater kunnen wegmoffelen, zodat we toch al zeker enige vitamientjes en suikers binnenhadden. En dan op weg naar onze finale. Een belgische finale tegen de miniemen meisjes van Basketteam Kortrijk, een van de sterkste ploegen uit de Vlaanders.

De zenuwen gierden toch een beetje door onze keel.
En dan het wedstrijdverslag.
We hadden zeker geen slechte start, in de eerste minuten ging de wedstrijd gelijkopgaand.
Toch werd het verschil gaandeweg iets groter in het voordeel van Kortrijk, je kent dat he, bij ons botste en cirkelde de bal op en rond de ring, om dan langs de buitenkant naar beneden te vallen,
bij hen juist hetzelfde, maar de bal viel bij hen langs binnen.
Ze hadden ook een superefficiente nummer 11, met een fantatisch shotgemiddelde van meer dan 80 pct.
Ruststand was derhalve 32-20 in het voordeel van de Westvlamingen, die al wel onder zware foutenlast gebukt gingen.
De tweede time verliep gelijkopgaand. De Kortrijkse dames kregen opdracht van hun coach om in zoneverdediging te gaan, en minder agressieve personal defence toe te passen, om hun team zonder uitsluitingen op het veld te kunnen houden. We konden hier niet optimaal van profiteren, want nr 11 bleef er los ingooien. Op het laatste dan nog even de beheersing verloren, te vlugge en moeilijke shots willen doen, en dan zodoende ook nog enkele punten gemist.
Eindresultaat 52-40 voor Kortrijk, een dikke proficiat aan de winnaressen.

Maar ook een dikke proficiat aan al onze 12 speelsters, dewelke fier, met opgeheven hoofd huiswaarts naar Lier kunnen terugkeren.
Lore, Lise, Britt, Floor, Jasmine, Marie, Evi, Pauline, Eline, Kato, Nathalie, Messi, if you can make it here, you can make it also in Lier. Bedankt voor de inzet, de kampgeest, de vriendschap, bedankt voor alles. Jullie waren super !!
Bedankt coach Ann, wij hebben veel van jou geleerd, als de neuzen even in de verkeerde richting staken, heb jij op jouw rustige doch kordate manier, ons weer op de juiste weg gezet. We love you all !!!
Vera, Pete, Eduard, Hugo, bedankt voor de prima begeleiding. Wie dacht dat 4 begeleiders te veel waren, het is zeker niet onnodig geweest, jullie waren alle 4 op jullie manier complementair aan de coaching, er was de avondknuffel, de stiltebewaking, het dagelijks onderhouden van onze blog, de timing tijdens de match, zodat onze meisjes allemaal even veel konden spelen, maar ook af en toe wel eens een strenger en vermanend woord, enkel als het wel eens echt nodig was, en dit was hopelijk toch niet te veel.
Kadetten jongens van Lyra, jullie waren ook super, waar jullie ook maar konden, zagen we jullie altijd trouw langs de lijn staan, om ons fanatiek en luidkeels aan te moedigen, zonder jullie support & applaus, waren we zeker ook niet zo ver gekomen.
Ook een dikke merci aan Lode & Peter, wiens ervaring van vorig jaar van onschatbare waarde was, en dewelke ons in raad en daad bijstonden, waar nodig.
Ziezo, Lemvig 2008 zit er op. Een onuitwisbare herinnering voor de rest van ons leven, een belevenis die smaakt naar meer, dus volgend jaar nog eens?
Let's go for it.

De zon begint langzamerhand neder te dalen boven de Limfjord, wij stappen moe maar tevree terug op de bus. Zien we jullie allen morgenvroeg?
Willen hiermede iedereen ook nog verwittigen, dat er naarstig gaat gewerkt worden aan een foto en filmreportage, dewelke wij binnenkort voor alle deelnemers en deelneemsters, ouders, familie en sympathisanten ten huize Lyra zullen organiseren. Verdere info volgt.

Bedankt aan alle trouwe volgers, jullie reacties waren hartverwarmend. Stay tuned, deze blog blijft nog enige tijd open, en wij zien graag nog uit naar de leuke ervaringen, die jullie meisjes uit Denemarken hebben meegenomen.


Niet vergeten : zaterdag 3 januari staat onze eerste match van de terugronde al op de agenda.
Raadpleeg de kalender.
Kim, in uw handen geven wij onze meisjes terug over.
Handle with love & care aub.

tot straaaaaks !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

groetjes
Hugo

2 opmerkingen:

  1. Fijn te lezen wat een fantastische ervaring het is geweest. We zijn wel een beetje bang dat de begeleiders de "stiltebewaking" zullen verder zetten op het thuisfront....We oefenen alvast!! Ook "het streng en vermanend woord" baart ons zorgen....Pete wees mild voor ons!
    De avondknuffel komt vandaag ook vanuit Lier!
    Tot morgen!
    Karin en co

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel leuk om te lezen wat een fantastische ervaring dit geweest is, dit blijft voor iedereen een toffe herinnering.
    Morgenvroeg word er zeker geknuffeld in Lier,
    ik zie jullie met veel plezier morgenvroeg terug.
    Vele groetjes
    Patricia

    BeantwoordenVerwijderen